Voor alle leden van NIPPON INU die een nest willen fokken, geldt dat de combinatie reu en teef ten tijde van de dekking dient te voldoen aan het Verenigings Fok Reglement van het betreffende ras, dat is vastgesteld en goedgekeurd op de Algemene Leden Vergadering. Clubfokkers dienen dek- en geboortemelding te doen als er een dekking of geboorte heeft plaatsgevonden.

Dek- en geboortemeldingen dienen per mail verzonden te worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of per post naar:
Secretariaat NIPPON INU

Albardastraat 75
5344HC Oss

Dekmelding

Binnen drie weken na een dekking doet de clubfokker dekaangifte bij Nippon Inu en stuurt hierbij de stambomen van de ouderdieren met de bijbehorende gezondheidscertificaten op. Voor ouderdieren geboren na 1 januari 2012 dienen de gevraagde tentoonstellingsuitslagen bijgevoegd te zijn.

De gevraagde gezondheidscertificaten kunnen, afhankelijk per ras, zijn:
- uitslag HD (Raad van Beheer)
- uitslag Amelogenisis Imperfecta
- uitslag patella luxatie onderzoek →  Lijst artsen
- uitslag ogentest (ECVO) → Lijst artsen
- showuitslagen van beide ouders 
Voor buitenlandse dekreuen geldt dat zij minimaal moeten voldoen aan de eisen die in dat betreffende land gelden. De gezondheidspapieren moeten worden bijgevoegd.

De dekmelding wordt vervolgens op de website geplaatst. Graag ontvangen wij ook twee foto's van de ouderdieren, om deze bij de dekmelding te plaatsen.

Geboortemelding

Binnen tien dagen na geboorte van de pups doet de clubfokker geboorteaangifte bij Nippon Inu. De fokker geeft door of en zo ja, hoeveel pups er geboren zijn. Dit wordt vermeld op de website.