FUN-KEURING, 19 september 2021

Dogcenter Zaltbommel, Jan stuversdreef 4, Kerkwijk. (buiten show)
Aanvang: 10.00 uur.

KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH, 19 september 2021
Dogcenter Zaltbommel, Jan stuversdreef 4, Kerkwijk. (buiten show)
Aanvang: 10.00 uur.

CHAMPIONSHIP SHOW SEPTEMBER 19. 2021
Dogcenter Zaltbommel, Jan Stuversdreef 4, Kerkwijk (outdoor show)
Start of the judging is 10.00 hr. 

Pinkster puzzeltocht 23 mei 2021

Start vanaf het Andries Schotel Museum, Dorpsstraat 2, Esbeek
Aanvang vanaf 13.00 uur

 

Wij bedanken Mw. Sheena-O'neill-Clark en Dhr. J. Coppens hartelijk voor het keuren van de honden!
Het is een behoorlijk werk geweest om van elke hond een keurverslag te schrijven.
Alle deelnemers krijgen dit verslag toegemaild en onderstaande winnaars krijgen nog een prijs thuis gestuurd.

Wij bedanken ook alle deelnemers voor hun deelname.
In totaal hebben wij € 562,50 over kunnen maken naar Safe Haven Inu Rescue.

BEST IN SHOW - keurmeester/judge: J. Coppens
Shiba: Yoru no Hime Simba -Genseiko Of
Eig: E. Wiersma

BESTE JONGSTE PUP IN SHOW / BEST BABY IN SHOW - keurmeester/judge: J. Coppens
Shiba: Shitonuba Save Your Kisses For Me
Eig: L. van Eekelen

BESTE PUP IN SHOW / BEST PUP IN SHOW - keurmeester/judge: J. Coppens
Akita: Fueko Ho-Ori go Kinu Hana Ken
Eig: Nicole Casey / Alexander Rupp

BESTE VETERAAN IN SHOW / BEST VETERAN IN SHOW - keurmeester/judge: J. Coppens
Shiba: Tenshiko Eiichi v. Shiinkenmo
Eig: S. Goos-Bakker

BESTE NIET ERKENDE KLEUR OF VACHT / BEST NOT RECOGNIZED COLOR OR COAT - Keurmeester/judge: S. O'Neill-Clark
Akita: Hiromitsu O aiki go
Eig: E. Weustenraed


Bekijk hier alle uitslagen en filmpjes

AMERICAN AKITA TEEF AMY

Amy is een teef van 6 jaar oud waar met pijn in het hart afstand van wordt gedaan omdat vanwege fysieke problemen de eigenaar niet meer goed genoeg voor haar kan zorgen.

Hachi1Op dit moment wordt er bovenmatig veel gevraagd naar pups, zo ook naar pups van onze rassen. In de zoektocht naar een maatje in huis én de nodige lichaamsbeweging willen veel mensen nu een hond aanschaffen. De Dierenbescherming is bang dat het om impulsaankopen gaat. Hoe gaat het met het nieuwe speelkameraadje als de coronacrisis straks voorbij is?

Hier maakt Nippon Inu zich natuurlijk ook zorgen over, met daarnaast de zorg dat er niet secuur gekeken is of het ras wel een goede match blijkt te zijn. Japanse rassen zijn geen honden voor iedereen, zij horen bij een eigenaar die de eigenschappen heeft om deze rassen goed op te voeden.

Ook dit jaar wordt rond Kerst de bioscoopfilm ‘Hachiko, A Dog’s Story’ uitgezonden op tv, met in de hoofdrollen Richard Gere en een Akita die de rol vertolkt van “Hachi”. Als pup wordt de rol van Hachi gespeeld door een Shiba. NIPPON INU wil wijzen op het feit dat deze film zeer geromantiseerd is en dat Akita’s en Shiba’s in werkelijkheid geen makkelijke honden zijn die voor iedereen geschikt zijn.

Wanneer u erover denkt om een Akita, Shiba, Shikoku aan te schaffen, moet u zich terdege afvragen of u bereid en in staat bent, om ook na corona tijd, zeer veel tijd en aandacht aan de hond te besteden. Heeft u nog vragen, of twijfelt u of u de geschikte baas zult zijn voor een Japanse rashond, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en lees onderstaand artikel zorgvuldig door.

Het Karakter 
De (American) Akita is een opvallende verschijning vanwege zijn grote formaat en zijn vriendelijke gelaatsuitdrukking. De Akita heeft een uitermate sterk en evenwichtig karakter, is moeilijk van zijn stuk te brengen en kent vrijwel geen stress. Dit maakt hem in zekere zin onverstoorbaar. Hij is moedig, waardig, evenwichtig en rustig in huis.
De Shikoku en Shiba zijn een "kleinere uitgave" van de Akita, maar daarom niet meteen makkelijker. Zij hebben een behoorlijke jachtdrift en door hun zelfstandigheid en dominantie zijn zij ook niet automatisch de best luisterende honden. 

Toch is een Japanse hond niet voor iedereen de ideale gezinshond. Ze leren namelijk heel snel en luisteren alleen als hun baas het nodige respect heeft weten te verwerven. Dat een Japanse hond gehoorzaam kan zijn betekent niet dat hij zich onderwerpt. Door zijn zelfstandigheid heeft hij dus een vastberaden baas nodig. De opvoeding van de Akita moet dus duidelijk en consequent gebeuren, met veel geduld. Een (te) harde opvoeding heeft een averechts effect. Met te veel druk van onze kant kan een Japanse hond negatief reageren en bij extreme druk zelfs overgaan tot actief verzet.

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.