Een aangelijnde wandeling van de Nippon Inu op de Loenermark bij Loenen (gem. Apeldoorn).

We nemen de witte zwerfkeienroute, een wandelroute van 7 kilometer op de Veluwe. De wandelroute start bij de schaapskooi aan de Droefakkers in Loenen en gaat door bossen, over heide en stuifzandvlaktes aan de oostzijde van de Veluwe. Door een gebied dat niet alleen indrukwekkend mooi is, maar ook nog eens vol met wild zit. 

Het Loenermark is een subgebied van de Veluwe, boven de Veluwezoom en naast De Hoge Veluwe. Er zijn grafheuvels ontdekt van circa 4000 jaar oud, evenals sporen van ijzerwinning uit de middeleeuwen. ​​Het bos van de Loenermark werd al in de 10e eeuw genoemd. Vooral langs de weg de Droefakkers, waar aan het einde de parkeerplaats ligt, is het oude bos terug te vinden. Onder de bomen groeien varens en bosbessen. 

Door het hele gebied lopen wandelroutes (zoals de zwerfkeienroute), fietspaden en ruiterpaden. Je kunt hier, naast wandelaars, ruiters en fietsers, van alles tegenkomen. Edelherten, damherten, wilde zwijnen, zandhagedissen, dassen en tientallen bijzondere vogels. In het grove dennenbos heb je kans om, vooral ‘s ochtends vroeg en aan het einde van de dag, wilde zwijnen te zien. Ook maak je kans op damherten en edelherten.

Afbeelding1

We verzamelen en vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Droefakkers net buiten Loenen om 11.00 uur, afslag 23 op de A50. Als je mee wilt wandelen, meld je je aan met het inschrijformulier

Leden/gezinsleden van Nippon Inu en kinderen tot 18 jaar van leden gratis,
deze krijgen een tasje met drinken en versnapering mee voor mens en hond voor onderweg.

Voor niet-leden die meewillen een bijdrage van 5 euro p.p. voor het versnaperingentasje.

Wilt u na de wandeling nog ergens wat eten dan kunt u terecht bij Hotel de Loenermark of iets verder het dorp in bij Lunchroom Bike and Eat! 

Tot ziens op 11 juni a.s.!