Corticosteroïden of bijnierschorshormonen zijn krachtige middelen die op veel plaatsen in het lichaam van de hond hun werking kunnen uitoefenen. Je kan er opvallende resultaten mee bereiken, die vaak niet anders kunnen bereikt worden. Maar zijn deze hormonen dan de ideale oplossing?
Wat doen corticosteroïden? 

lees het volledige bericht...

 

 

Een hond wordt vaak beschouwd als ‘de beste vriend van de mens’. Waarom zou je dus minder aandacht besteden aan het welzijn van je hond dan aan je eigen gezondheid? Ook honden hebben nood aan een gevarieerd en evenwichtig dieet. Dus als jij de beste vriend wil worden van je hond, zoek dan de meest geschikte hondenvoeding.

Slechte hondenvoeding

Bij de keuze van hondeneten laten we ons te vaak verleiden door aantrekkelijke reclames of goedkope acties. We gaan ervan uit dat bekende namen gelijk staan aan kwaliteit. Maar dergelijke voeding bevat niet noodzakelijk de ingrediënten die nodig zijn om je huisdier gezond te houden. Integendeel, er zijn al veel dieren ziek geworden door slechte voeding. Grote bedrijven gebruiken namelijk goedkope en ongezonde ingrediënten zodat ze hun productie kunnen opdrijven. Bovendien heeft het voedsel een latere vervaldatum zodat het langer in de winkelrekken kan blijven staan. Jammer genoeg bevatten veel van deze producten slecht graan en kunstmatige smaakstoffen. Daarenboven gebruikt men vaak ongezond vlees, namelijk vlees dat afkomstig is van gestorven of zieke dieren, en chemische additieven. Je moet dus zeker niet denken dat elke hondenvoeding hetzelfde is!

Gevolgen van een ongezonde voeding.............

lees het volledige bericht

Meer informatie

Je kent ongetwijfeld het gevoel dat je ongelooflijk dringend naar het toilet moet, maar toch nog even zult moeten wachten. Stel je dan eens in de plaats van een hond die uren aan een stuk binnen zit en zijn of haar plasje niet kan doen. Het is vervelend, maar ook ongezond. Het kan namelijk leiden tot infecties aan de urinewegen.

Als je volgende symptomen bij je hond herkent, aarzel dan zeker niet om een dierenarts te contacteren want het kan in dit geval gaan over een infectie aan de urinewegen:

  • Extreem janken om naar buiten te gaan
  • Binnenshuis plassen
  • Minder opgewekt zijn als normaal
  • Sterk ruikende urine hebben
  • Moeilijk plassen
  • Piepen of janken tijdens het plassen
  • Donkere urine of bloed in de urine

Het is belangrijk om dit af en toe eens in de gaten te houden, want misschien zie je op het eerste zicht niet onmiddellijk een probleem.

Behandeling.....

lees het volledige bericht

De ziekte van Lyme is een ruim verspreide ziekte. Het wordt veroorzaakt door een bacterie gedragen door teken. Wanneer een besmette teek je huisdier bijt, komt de bacterie in het bloed terecht. Aangezien honden voortdurend in gras lopen en liggen zijn ze heel vatbaar voor teken. Wees dus op je hoede voor deze ziekte!Symptomen van de ziekte van...

Heb je een grote hond, of ben je op zoek naar een grote hond, dan ben je zeker al in contact gekomen met de ‘OFA certificatie’. Dit verwijst naar het heupgewricht van de hond en is een indicator indien er mogelijke (heup)problemen voorkomen bij je hond. Heupproblemen zijn voor elke actieve hond een pijnlijke zaak, en meestal evolueert...

Het syndroom van Cushing is een ziekte waardoor een hond er vaak opgeblazen uit ziet. Deze ziekte doet zich meestal voor bij honden van middelbare leeftijd. De gemiddelde leeftijd waarbij het syndroom van Cushing wordt ontdekt is zes jaar, al kan een hond deze ziekte uitzonderlijk ook op vroegere of latere leeftijd krijgen....

Deze kleine zwarte beestjes zijn de pest voor honden en hun baasjes. Ze verspreiden zich supersnel en zorgen voor heel wat ongemakken. Hoe weet je dat je hond vlooien heeft en hoe krijg je ze terug weg?SymptomenAls je volgende symptomen herkent, heeft je hond vrijwel zeker vlooien:De hond zal zich meer gaan krabben en veel meer haar verliezen dan...