{tag:share name=facebook,twitter}
AIRWHEEL IN DE RING
In het najaar van 2016 vaardigde de Raad van Beheer een maatregel uit die nogal wat stof deed opwaaien: binnen de showring werden per 1-1-2017 hulpmiddelen voor gehandicapten verboden.
Er ontstond veel reuring hierover en er volgde al snel een aanpassing: binnen de showring mogen alleen geen gemotoriseerde hulpmiddelen worden gebruikt. Maar ook dat stuitte op veel verzet, want hoewel er nu dus rolstoelen en krukken werden toegestaan, betekende het nog steeds dat bijvoorbeeld Segways en Airwheels verboden werden. Het verbod gold voor showringen, wedstrijdvelden en andere uitvoerende delen van hondenevenementen.

Een lid van Nippon Inu die met zijn Segway zijn honden voorbrengt besloot het hogerop te zoeken. Hij stapte met deze zaak naar het College voor de Rechten van de Mens. De uitspraak van het College die op 20 februari 2017 werd gedaan, is dat de Raad van Beheer zich schuldig heeft gemaakt aan “verboden onderscheid op grond van handicap of chronische ziekte” en nieuw beleid op moest stellen.
Nieuw beleid In vervolg op de uitspraak van de Geschillencommissie kregen wij op 7 februari jongsleden het bericht van de Raad van Beheer dat het gebruik van hulpmiddelen door organisatoren van tentoonstellingen gefaciliteerd dient te worden. Om te zorgen dat bovenstaand beleid ook reglementair wordt vastgelegd, is het voorstel om het in hoofdstuk I van het KR op te nemen. Wanneer dit op de agenda zal staan van een Algemene Vergadering van de Raad van Beheer is nog onduidelijk.
|
|
Beste ,
KAMPIOENS CLUBMATCH 2018
Is uw hond 4 maanden oud op 6 mei 2018 en in het bezit van een FCI stamboom? Dan kunt u inschrijven voor onze onze jaarlijkse Kampioens Clubmatch!
Onze KCM is een officiële tentoonstelling waar elke beste reu en teef van het ras het CAC kan verdienen. Het CAC kan zelfs dubbel tellen als er minimaal 20 inschrijvingen zijn per ras waarvan 16 inschrijvingen daadwerkelijk aanwezig zijn. (puppy- en babyklasse niet meegerekend). Ook zal de titel "NIPPON INU CLUBWINNAAR 2018" vergeven gaan worden aan elke Beste van het Ras. Tevens is de hond dan gekwalificeerd voor de Hond van het Jaar Show 2018, die begin 2019 gehouden zal worden, mits de hond in het bezit is van een Nederlandse eigenaar.
Maar ook is onze Kampioens Clubmatch een uitstekende gelegenheid om uw hond voor de eerste maal of alleen voor het plezier mee te laten doen aan een tentoonstelling. Het is kleinschalig zodat het voor uw hond erg prettig is om te kunnen wennen. Ook kunnen bestuur en organisatie u met raad en daad bij staan op de dag zelf. Lees hier hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Er zullen erekeuringen plaatsvinden voor beste baby-, beste puppy-, beste veteraan- beste koppel en beste fokkerijgroep in show en BEST IN SHOW 2018.
Er is ook dit jaar gekozen voor een buitenlocatie en wel op het terrein van KC de Kempen. Er is een grote kantine aanwezig en er worden tenten geplaatst. Om er zeker van te zijn dat ook u en uw honden beschermd zijn tegen de zon (we gaan maar niet uit van regen), mag u zelf ook tentjes of parasols plaatsen.
Johnnie Heesakkers is aanwezig met zijn fotostudio, waar u uw honden vast kunt laten leggen. Elke CAC winnaar en winnaar in de erering krijgt een gratis foto.
Inschrijven kan tot 14 april 2018
AANDACHT VOOR HERPLAATSERS
Op dit moment staan er 6 honden ter herplaatsing via Nippon Inu. 2 Shiba's en 4 American Akita's.
Shiba teef Kira Shiba reu Quinten American Akita reu Benny American Akita teef Orso American Akita teef Kuma American Akita teef Hera
Heeft u interesse, neem dan gerust vrijblijvend contact op!
|
PVDA EN D66 WILLEN HOOG RISICO HONDEN VERBIEDEN
Als het aan de PvdA en D66 ligt, komt er een totaalverbod op fokken, importeren en houden van hoogrisicohonden. De complete lijst met 22 rassen waaronder de Akita, aangevuld met eventuele andere honden, moet op termijn gewoon verboden worden. Dat bleek tijdens het Algemeen Overleg Dierenwelzijn van 7 februari jongstleden.
Minister Carola Schouten van LNV is het daar niet mee eens en schrijft in de Kamerbrief dierenwelzijn over de Hoog-risicohonden:
"Ik wil benadrukken dat de houder als eerste verantwoordelijk is voor zijn hond."
"Ik ben van mening dat een cursus, opgelegd door de gemeenten, effectiever is dan het landelijk verplichten van een cursus voor alle houders. Om goed inzicht te verkrijgen in welke hondenrassen bijtincidenten veroorzaken is het van belang om te beschikken over betrouwbare data. Voor het verkrijgen van deze betrouwbare data is het noodzakelijk dat zowel gemeenten als politie op een uniforme en consistente wijze data over bijtincidenten bijhouden."
"Verder vind ik het belangrijk dat er een wetenschappelijk onderbouwde lijst komt met genetisch risicovolle honden."
We zijn verheugd om te lezen dat de verantwoordelijke minister deze zienswijze met ons deelt.
 Minister Schouten
|